Бесплатан вртић најављен у Београду, за новосадске малишане већ три године боравак у обдаништима на рачун рекордног буџета Града

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 08:43

Бесплатан вртић најављен у Београду, за новосадске малишане већ три године боравак у обдаништима на рачун рекордног буџета Града

Након што је од 1. јануара ове године изгласан бесплатан вртић за све малишане у општини Инђија, и београдске власти одлучиле су се на овај потез с циљем је да се родитељима олакшају трошкови боравка деце у обдаништима. Нови Сад је прва локална самоуправа која је донела одлуку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да боравак деце у вртићима ПУ “Радосно детињство” буде потпуно бесплатан, док се боравак у приватним вртићима субвенционише. Фото: НС уживо/Павле Пејић Одлуком некадашњег градоначелника Милоша Вучевића, Град Нови Сад од 1. јануара 2020. године обезбеђује средства за потпуно бесплатан боравак за више од 17.360 деце у вртићима ПУ „Радосно детињство“. Пронаталитетну политику Српске Атине наставио је и градоначелник Милан Ђурић, а за ову намену из градског буџета ове године је издвојено 750 милиона динара. Такође, Град субвенционише боравак 3700 деце у приватним вртићима са 370 милиона динара.
Фото: НС уживо/Павле Пејић Ево како је код других
Родитељи углавном плаћају 20 % цене – око 5.000 месечно!
НИШ – Економска цена боравка деце у вртићима у Нишу, такозвана износи 20.140 динара, од чега Град финансира 80 одсто, а учешће родитеља је 20 %, месечно 4.028 динара.
КРАГУЈЕВАЦ – Град Крагујевац месечно субвенционише 80 одсто трошкова боравка деце у вртићима, а родитељи остатак – 5.278 динара месечно.
U Srbiji 795 novih slučajeva korona virusa, nije bilo preminulih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бесплатан вртић најављен у Београду, за новосадске малишане већ три године боравак у обдаништима на рачун рекордног буџета Града се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.