Пали индекси на Београдској берзи, највише трговано акцијама НИС-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 16:42

Пали индекси на Београдској берзи, највише трговано акцијама НИС-а

На Београдској берзи данас су пале вредности ова индекса а промет је за разлику од јучерашњег који је премашио милијарду динара, био тек мало већи од 32 милиона динара. Фото: Unsplash/Marga Santoso Индекс Belex15 пао је за 1,16 одсто а Белеxлине за 0,69 процената.
Данашњи добитници су Елкок Косјерић, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чије су акције порасле за 5,37 одсто и на затварању вределе по 1.001 динар и Дунав осигурање са растом акција од 0,29 одсто а ценом на крају трговања од 1.034 динара.
На листи губитника предњачио је НИС, пошто су акције ове компаније пале за 5,99 одсто, а на другом месту био је нишки Житопек са падом акција од пет процената.
Најтргованије су данас биле акције НИС-а са вредношћу промета већом од 18 милиона динара, док је вредност промета другопласиране компаније на овој листи, а реч је о Дунав осигурању, износила милион и по динара.
Mađarska i Rusija produžili sporazum o dodatnim isporukama gasa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пали индекси на Београдској берзи, највише трговано акцијама НИС-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.