Данашњи промет на Београдској берзи премашио милијарду динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 17:46

Данашњи промет на Београдској берзи премашио милијарду динара

Данашњи промет на Београдској берзи премашио је милијарду динара, а оба индекса и Belex15 и Belexline забележили су пад, наводи се у берзанском извештају. Фото: Pixabay/AhmadArdity Индекс Belex15 пао је за 0,55 одсто а Белеxлине за 0,05 процената.
На листи добитника предњачио је Импол Севал из Севојна, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чије су акције забележиле раст од 3,92 одсто и на крају трговања вределе по 5.300 динара.
Добро су се котирале и акције Металца из Горњег Милановца, пошто је њихова вредност порасла за 3,03 одсто и на затварању су достигле цену од 1.700 динара.
Највећи губитник данас је било Дунав осигурање, будући да су цене акција ове осигуравајуће куће забележиле пад од 4,63 одсто, док је на другом месту на листи губитника НИС, са падом цене акција од 1,34 одсто.
Данас се највише трговало акцијама Аеродрома Никола Тесла, вредност промета је износила 2,3 милиона динара а доста се трговало и акцијама Дунав осигурање, где је забележена вредност промета од 1,1 милион динара.
„ChatGPT“ – вештачка интелигенција прети да замени радну снагу на одређеним пословима (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данашњи промет на Београдској берзи премашио милијарду динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.