Овације за „Бритнове Илуминације“ синоћ у Сали Београдске филхармоније

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2022, 13:10

Овације за „Бритнове Илуминације“ синоћ у Сали Београдске филхармоније

Концерт „Бритнове Илуминације“ одржан је синоћ у Сали Београдске филхармоније. Фото: Танјуг/ЦЕБЕФ/Душан Миленковић Наступили су сопран Марија Јелић икамерни оркестар Српског народног позоришта на челу са диригентом из Италије, маестром Марчелом Мотаделијем.
Први део >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << програма садржао је Бритнову „Једноставну симфонију“ („Simple Symphony“, оп. 4), а у другом делу су изведене чувене „Илуминације“ Бенџамина Бритна, које се ретко изводе на нашим просторима.
Концерт је пропраћен овацијама, а у публици су биле бројне угледне јавне личности, између осталих: академик Иван Јевтић, некадашња градоначелница Београда Радмила Хрустановић, кошаркашки ас Игор Ракочевић и многи други.
На овом концерту маестро Марчело Мотадели је по први пут дириговао у Србији.
У својој богатој биографији има запажене наступе у опери у Тел Авиву, Римској опери, операма широм Италије, Хрватске.
Концерт је организовао Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ у сарадњи са Српским народним позориштем уз подршку Италијанског института за културу у Београду, у оквиру програмске целине Атриум Сешионс.
Predlog zakona o budžetu za 2023. danas na sednici Odbora za finansije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овације за „Бритнове Илуминације“ синоћ у Сали Београдске филхармоније се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.