Лабан: Прилично извесно понављање избора у Београду

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 13:25

Лабан: Прилично извесно понављање избора у Београду

Политички аналитичар Милош Лабан оценио је данас да су напредњаци, социјалисти и опозиција у Скупштини Београда, где је јуче одложена конститутивна седница, показали да нема пресудне већине и да је прилично извесно понављање градских избора. Фото: Танјуг/БЕОИНФО „Видим да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је градоначелник (Александар) Шапић дао изјаву у том правцу да ли ће група (Бранимира) Несторовића бити јединствена око става, јер очигледно је процена да се не жели преко пребега направити градска власт – ко је једном пребегао може да пребегне поново. То су људи који су онда у позицији да могу уцењују, што нико у стабилној већини не жели“, рекао је он за Тањуг и додао да је боље поновити изборе и имати стабилну већину.
Лабан сматра да се до 1. марта за када је одложена конститутивна седница Скупштине града ништа неће променити у владајућим странкама, док је за опозицију окупљену у „Србији против насиља“ могуће да нађе нови приступ, и додао да очекује је да ће листа „Ми-глас из народа“ овог пута израбрати, како је рекао, репрезентативног човека као челника.
„Сада ће се они фокусирати на град, пажљиво ће саставити кандидате, пажљиво ће одабрати челника, и оно што ја очекујем је да ће челник бити неко од тих оснивача покрета, који су и унели у покрет то своје наступање преко ког су постали познати и признати код грађана, да ће такав човек бити носилац“, изјавио је он.
Према његовим речима, Град Београд је „висока политика“ због чега је неопходно да постоје стабилне личности са искуством које су формиране и препознате код грађана, и које уливају поверење бирачима. Лабан каже да ће после нових градских избора бити јасна ситуација, и да ће се правити коалиција по систему договора и компромиса, јер, како је навео, када не постоји јасна већина, компромис је увек решење.
„Град Београд мора да добије власт која ће знати да управља градом, која ће видети циљеве у будућности и која ће бити спремна да подржи и оне циљеве који су чисто државни национални. Када је у питању национални и државни интерес, мора да постоји апсолутно политичко јединство“, истакао је Лабан.
Blagojević: Vojne škole nude znanje, mogućnost usavršavanja i siguran posao

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лабан: Прилично извесно понављање избора у Београду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.