Tavares očekuje nove gubitke Opela

Izvor: Nacionalna klasa, 11.Maj.2017, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tavares očekuje nove gubitke Opela

Direktor grupacije PSA Karlos Tavares (Carlos Tvares) izjavio je da očekuje dodatne gubitke Opela u 2017. godini, u vreme kada francuska grupacije preuzima nemačku automobilsku marku od General Motorsa.

“Pod rukovodstvom General Motorsa ostvarena su određena dostignuća, ali moramo da priznamo da su gubici stvarni i da će ih verovatno ponovo biti u 2017. godini”, rekao je Tavares na godišnjem sastanku sa akcionarima PSA u Parizu.

PSA je u martu postigao dogovor sa general >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << Motorsom o kupovini Opela i sestrinske britanske marke Vauxall za 2,2 milijardi EUR.

Tavares je rekao da će proces preuzimanja, koji bi trebalo da bude obavljen ove godine, dovesti do stvaranja “evropskog šampiona”, koji će po veličini biti drugi u Evropi, odmah iza Volkswagena.

Akcionari PSA su ubedljivom većinom podržali sporazum sa General Motorsom i tom poslu će doprineti svojim deonicama u vrednosti od 670 miliona EUR.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.