Novi Mustang stiže tek 2021.

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Mustang stiže tek 2021.

Američki gigant Ford polako gasi skoro sve modele van SUV klase, a kada prestane proizvodnja i poslednjeg sedana Fusion 2020, očekuje se dolazak nove generacije Mustanga.

Najpoznatiji Fordov automobil bi ipak na tržištu mogao da se pojavi tek godinu dana kasnije, prenose američki mediji.

Kada stigne, Mustang će biti baziran na jedno od pet novih i jedinih modularnih platformi, verovatno istoj koju će da koriste novi Explorer i Lincoln Aviator. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Iako će Mustang sigurno da zadrži standardan pogon na zadnjoj osovini, prvi put u istoriji bi mogao da dobije i pogon na sva četiri točka.

Tako će postati direktan konkurent automobilima kao što je Dodge Challenger GT. Takođe, Fordov legendarni "poni" će dobiti i hibridnu verziju, koja će stići nakon benzinske varijante.

"Mustang će i dalje biti snažan, dobro proporcionalno vozilo. Modularna arhitektura će nam omogućiti fleksibilnost, neće iskvariti Mustanga", rekao je Fordov direktor dizajna Derel Bemer.

Ali, Mustangov DNK neće biti ograničen samo na jedan automobil, i ostatak grupacije bi mogao da dobije njegove zaštitne znakove.

Ford je već potvrdio dolazak potpuno električnog SUV-a pod nazivom Mach 1, koji će biti inspirisan upravo Mustangom, a čak će i novi Explorer dobiti agresivniji izgled.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.