MINI Cooper JCW F300

Izvor: Autoportal.rs, 20.Apr.2016, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINI Cooper "JCW F300"

Nemački tjuneri "Manhart" slave 30 godina svog postojanja i sjajnog rada. Kao svoj trijumfalni projekat predstavili su ovaj MINI "Cooper".

"Manhart" je poznat kao tjuner koji se bavi BMW i njemu bliskim modelima. Ovoga puta za svoj slavljenički model rešili su da lični pečat stave na MINI Cooper "JCW F300" model.

Glavni izazov je bio kako da automobil sa dvolitarskim četvorocilindričnim agregatom koji daje 230 konja snage načine još bržim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << Problem predstavlja povećanje težine ovog modela koji se u odnosu na 2009. godinu "ugojio" čitavih 114 kilograma.

Umesto standardnog hlađenja ubacili su znatno efikasniji "Wagner" sistem, "Remus" izduvni sistem od nerđajućeg čelika takođe daje svoj doprinos pored znatno oštrijeg zvuka koji donosi. Rezultat ovih promena jeste ukupna snaga od 300 konja uz maksimalni obrtni momenat od 470Nm.

Što se samog izgleda tiče ovaj MINI sada ima alu-felne od 19 inča koje su ofarbane u zlatnu boju. Boja automobila je označena kao "British Racing Green" uz naravno zlatne detalje. Unutar kabine sve odaje osećaj luksuza, pre svega koža koja dominira enterijerom.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.