Како уклонити масне флеке са аутомобилских седишта? Сјајни трикови које морате знати

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 13:43

Како уклонити масне флеке са аутомобилских седишта? Сјајни трикови које морате знати

Брзо и лако уклоните мрље са седишта. Фото: Pexels/Mike Bird Седишта у аутомобилима праве се од изузетно чврстих тканина које могу издржати велика оптерећења. Наравно, нису неуништива, а још мање отпорна на остатке хране, масноћу и флеке.
Редовно чишћење седишта у ауту је неопходно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << како не би постала легла бактерија посебно током летењег периода кад седишта упијају у зној возача и његових сапутника.
Постоји неколико ефикасних трикова како да брзо и темељно очистите седишта у колима.
Тешко чишћење Правилно и темељито чишћење унутрашњости аутомобила врло је важно из хигијенских разлога. Ваш ће ауто изгледати боље, мирисати свежије, а возач и путници ће бити заштићени од бактерија. Флеке, посебно од масноће, је генерално тешко очистити посебно са тканина. Да бисте уколинили масне флеке направите следећу смесу.
Састојци: 3 кашике соде бикарбоне
мало сирћета
Употреба:
Помешатје ова два састојка да добијете глатку пасту и старом четкицом за зубе добро утрљајте смесу на масну флеку на ауто седишту. Оставите да добро упије, а потом сасушену пасту покупите усисивачем. Од флеке неће остати ни трага ни гласа.
За чишћење седишта у колима може да се употреби и пена за бријање. Довољно је нанети пену на прљава или масна места, сачекајте минут два, потом целу површину обришите сувом крпом.
Алкохолно сирће у комбинацији са водом и мало детерџента за судове ефикасно је средство за уклањање масних мрља са ауто седишта. Помешајте све састојке и крпу добро натопита па истрљајте запрљана места, а потом све пребришите крпом коју сте поквасили чистом водом.
Уколико флека није уклоњена поновите поступак. Немојте да вас брине мирис сирћета, он ће брзо испрати. Уместо сирћета можете користити и лимунов сок.
Pet najboljih saveta za planiranje putovanja koji će vam uštedeti dosta novca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како уклонити масне флеке са аутомобилских седишта? Сјајни трикови које морате знати се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.