Како продати аутомобил: Интернет сајтови, друштвене мреже, папир на стаклу – које су све опције?

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 13:53

Како продати аутомобил: Интернет сајтови, друштвене мреже, папир на стаклу – које су све опције?

Продајете аутомобил, журите, хтели би да што пре дођете до што већег броја људи, а не бисте да плаћате за промоцију огласа или слично – које су вам опције? Фото: PrtSc/polovniautomobili.com Данас готово сваки продавац аутомобила свој оглас поставља на сајт „Половни аутомобили“ и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << то је потпуно оправдано, с обзиром да је овај специјализовани сајт за продају возила и аутомобилске опреме вероватно и најпосећенији у Србији, бар када говоримо о потенцијалним купцима аутомобила.
Ипак, то није једина опција када оглашавате своје возило. Фото: PrtSc/kupujemprodajem.com „Купујем продајем“ добро је познат сајт за продају и куповину буквално свега. У понуди можете наћи све од игле, па до локомотиве, без претеривања.
Исто тако ту можете наћи и одељак са аутомобилима, где ће се наћи и ваш оглас уколико решите да аутомобил поставите и на овом сајту.
Ту у и још неки сајтови за продају возила, а један од њих је „Vozi.com“. Фото: PrtSc/vozi.com Сличан половним аутомобилима, овај сајт намењен је свима онима који желе да купе или продају своје возило. Оглашавање је потпуно бесплатно, као и на претходне две поменуте платформе, а не шкоди да се ваш оглас нађе на што више места како би што пре налетео на правог купца.
Фејсбук пружа још могућности за оглашавање Фото: PrtSc/Facebook Друштвена мрежа Фејсбук може се користити у разне сврхе, а са својом „Marketplace“ функцијом, може бити и огласна табла за продају аутомобила.
Поред тога, Фејсбук је препун група за продају и откуп аутомобила, где веома брзо и лако можете оставити пар фотографија свог аутомобила уз све битне информације и причекати да вам се неко јави, уколико има заинтересованих. У што више група поставите свој оглас, веће су шансе да он пронађе пут до свог новог власника.
Непревазиђени метод – ставите папир на стакло аутомобила Фото: Wikimedia Commons Иако у последње време помало потцењен начин продаје, овај приступ има и своје предности.
Када проширите свој оглас путем интернета и друштвених мрежа, стари добри папир са натписом „Продаје се“, уз додатне информације које су битне и наравно број телефона, можда баш претвори неког случајног пролазника у потенцијалног купца.
Заинтересована особа тако већ у старту уживо види возило, па се нека питања и дилеме у старту прескоче.
Још један начин продаје јесте и да одвезете ауто на неки плац. Ово ипак вуче и финансијску ставку, јер ће сваки власник плаца узети проценат или фиксну цифру од продаје аутомобила, али тако можете избећи неке дуже разговоре и уштедети део свог времена, на уштрб профита од продаје.
Скоро сваки начин продаје, ипак, захтеваће пуно вашег стрпљења. Интересовање ће вероватно доћи, а са њима и гомила питања, што разумних, што сувишних, али пола продаје и јесте разговор, тако да будите спремни за дуже телефонске позиве. Na gradilištu u Surčinu počela gradnja hala za EKSPO-postavljaju se šipovi (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како продати аутомобил: Интернет сајтови, друштвене мреже, папир на стаклу – које су све опције? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.