Policajci blokirali Nemanjinu/FOTO

Izvor: B92, 26.Dec.2011, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci blokirali Nemanjinu/FOTO

Beograd -- 1.500 policajaca se okupilo na protestu ispred zgrade vlade i blokiralo Nemanjinu ulicu. Dačić apelovao na prekid štrajka. Saobraćajni kolaps u centru Beograda.

Nezavisni sindikat policije u 12h je počeo protest tražeći poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u MUP i uslova rada policajaca.

Na početku protesta, policajci su minutom ćutanja odali poštu kolegama koji su poginuli pri izvršenju službenih zadataka. Organizatori protesta postavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ispred zgrade vlade jako ozvučenje i puštaju zaglušujuću muziku.

Nezavisni sindikat policije (NSP) zahteva povećanje zarada za sve zaposlene u MUP-u i u policiji, kao i isplatu zaostalih dnevnica i putnih troškova.

"Ne tražimo ništa drugo nego da budemo bolje plaćeni", rekao je okupljenima predsednik Štrajkačkog odbora NSP Dejan }ukić. Predstavnici NSP traže da ih primi premijer Mirko Cvetković, jer sa ministrom policije Ivicom Dačićem, kako tvrde, nisu postigli dogovor.

Član Predsedništva tog sindikata Blažo Marković rekao je da komunalni policajci imaju platu od 46.000 dinara i da i oni hoće da im se pridruže, a ne da ih prestignu u visini zarada.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je predstavnike Nezavisnog sindikata policije da prekinu štrajk, jer je postignut maksimum u ispunjavanju njihovih zahteva.

"Mi više nemamo gde, ovo je najviše što smo mogli da ostvarimo u ovom trenutku", rekao je Dačić.

On je kazao da se ne može brzo poboljšati položaj policije posle niza godina "stalnog sunovrata budžeta".

"Pred nama je zadatak da u narednim godinama ono što smo uspeli sistemski da rešimo pretočimo u jedan viši nivo plate, koji će moći da zadovolji potrebe i koji će odgovarati policijskom poslu", rekao je on.

Dačić je rekao da su u ovom trenutku postavljene osnove, odnosno da je izmenjen Zakon o policiji i da će od 1. januara početi da se primenjuje Posebni kolektivni ugovor.

On je kazao da će od sledeće godine biti izdvojene više sredstava za potrebe MUP-a.

Sindikat negira navode da obustava rada ima političku pozadinu. U sindikatu tvrde da nema politike u njihovom štrajku i ponavljaju da problem nije u ministru Dačiću ni u rukovodstvu policije, već u Ministarstvu finansija i Vladi. Nezavisni sindikat policije štrajkuje od 12. decembra uz poštovanje minimuma procesa rada.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest 1.500 policajaca ispred zgrade Vlade Srbije

Izvor: Blic, 26.Dec.2011

Oko 1.500 policajaca okupilo se danas na protestu ispred Vlade Srbije u Beogradu, a Nemanjina ulica u kojoj se nalazi zgrada vlade zatvorena je za saobraćaj. ..Policajci zahtevaju poboljšanje materijalnog položaja svih radnika MUP-a i policije, kao i isplatu zaostalih dnevnica i putnih troškova...Na...

Nastavak na Blic...

Završen protest policije u Beogradu

Izvor: Politika, 26.Dec.2011

Dačić apelovao na prestanak štrajka..BEOGRAD – Protest policije ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu završen je danas nešto posle 18.00 časova, a Ulica Kneza Miloša otvorena je za saobraćaj posle višecašovne blokade...Nekoliko stotina policajaca, među kojima je najviše članova Nezavisnog...

Nastavak na Politika...

Policajci još uvek ispred zgrade Vlade

Izvor: BKTV News, 26.Dec.2011

Policajci nastavljaju protest ispred zgrade Vlade nezadovoljni činjenicom da ih još uvek niko od zvaničnika Vlade nije primio radi razgovora o povećanju zarada. U Nemanjinoj ulici jos uvek traje protest koji je počeo još u 12 sati.. Iako je planirano da protest bude okončan u 16 sati, policajci...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.