Zrenjanin: Od jeseni konačno zdrava voda iz Vodovoda

Izvor: Radio 021, 30.Jun.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Od jeseni konačno zdrava voda iz Vodovoda

Prvi kontigent opreme za buduću fabriku vode u Zrenjaninu stigao je u Beograd, a delovi postrojenja za preradu vode iz gradskog vodovoda trenutno su smešteni u "Transportšpedu".

Delovi koji čine prvi segment u procesu prerade vode biće isporučeni iz inostranstva u ukupno sedam kamiona, od kojih će ostatak stići narednih dana, dok se drugi deo opreme očekuje krajem jula.

- Deo opreme, koja će biti instalirana u buduće postrojenje za preradu vode, potiče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Srbije i treba da stigne u Zrenjanin krajem avgusta. Sve u svemu, početkom oktobra će postrojenje biti pušteno u probni rad - predstavnik italijanske kompanije "Grupo Zillio" Nenad Obradović.

V.d. direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Ivan Dević je objasnio da je jedan od glavnih problema bilo davanje garancija izvođaču radova, italijanskoj kompaniji "Grupo Zillio", sa kojom je JKP "Vodovod i kanalizacija" potpisalo ugovor o preradi vode. Te garancije odnose se na plaćanje obaveza prema italijanskom investitoru.

- "Vodovod" nije mogao da obezbedi te garancije, s obzirom na to da je ušao u nepredviđene dubioze,pa smo tražili način da prevaziđemo problem i u pomoć je priskočila Vlada Srbije, koja je obezbedila neophodne garancije. One su ranije formalno bile obezbeđene, a sada možemo da ih odmah prosledimo izvođaču radova - rekao je Dević i precizirao da se garancije odnose na 5,6 miliona evra, kolika je trogodišnja vrednost isporučene prerađene vode.

Autor: Dnevnik
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.