Stogodišnji Prokupčanin svakodnevno šeta po pet kilometara

Izvor: B92, 10.Okt.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stogodišnji Prokupčanin svakodnevno šeta po pet kilometara

Narodni muzej Toplice u Prokuplju organizovao je danas proslavu stotog rođendana najstarijeg stanovnika tog mesta, Stojana Stojanovića, jednog od retkih živih učesnika Drugog svetskog rata u Srbiji.

Pored skladnog porodičnog života, svoju dugovečnost Stojanović kaže da duguje i šetnjama do brda Hisar, te dnevno prepešači po pet kilometara.Stojanović je veliki navijač tenisera Novaka Đokovića i, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao, žarko želi da ga upozna.

"Malo se nerviram kada naš Đole izgubi meč i dobro je što on retko kad bude poražen na terenu", kazao je Stojanović dodavši da ne propušta nijedan meč najboljeg svetskog tenisera.

Kako je agenciji Beta rekao direktor Muzeja Darko Žarić, Stojanović, rođen 1916. godine u prokupačkom selu Pašinac, kao podoficir Vojske Kraljevine Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata proveo je više od četiri godine u zarobljeništvu u vojnom logoru u Austriji.Nakon rata, radio je kao geometar u katastru nepokretnosti u Prokuplju i više puta je nagrađivan za stručan rad.

Rođendanskom slavlju u Narodnom muzeju Toplice, uz tortu i svećice, prisustvovali su i predstavnici mnogobrojnih boračkih organizacija, Opštine Prokuplje i Crkvene opštine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stogodišnjak proslavio rodjendan u muzeju

Izvor: Beta, 10.Okt.2016

Narodni muzej Toplice u Prokuplju organizovao je danas proslavu stotog rodjendana najstarijeg stanovnika tog mesta, Stojana Stojanovića, jednog od retkih živih učesnika Drugog svetskog rata u Srbiji.Pored skladnog porodičnog života, svoju dugovečnost Stojanović kaže da duguje i šetnjama do brda...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.