Život

Ponedeljak, 10.10.2016.

18:43

Stogodišnji Prokupčanin svakodnevno šeta po pet kilometara

Narodni muzej Toplice u Prokuplju organizovao je danas proslavu stotog rođendana najstarijeg stanovnika tog mesta, Stojana Stojanovića, jednog od retkih živih učesnika Drugog svetskog rata u Srbiji.

Izvor: Beta

Stogodišnji Prokupčanin svakodnevno šeta po pet kilometara
Foto: Thinkstock / ilustracija

Pored skladnog porodičnog života, svoju dugovečnost Stojanović kaže da duguje i šetnjama do brda Hisar, te dnevno prepešači po pet kilometara.Stojanović je veliki navijač tenisera Novaka Đokovića i, kako je rekao, žarko želi da ga upozna.

"Malo se nerviram kada naš Đole izgubi meč i dobro je što on retko kad bude poražen na terenu", kazao je Stojanović dodavši da ne propušta nijedan meč najboljeg svetskog tenisera.

Kako je agenciji Beta rekao direktor Muzeja Darko Žarić, Stojanović, rođen 1916. godine u prokupačkom selu Pašinac, kao podoficir Vojske Kraljevine Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata proveo je više od četiri godine u zarobljeništvu u vojnom logoru u Austriji.Nakon rata, radio je kao geometar u katastru nepokretnosti u Prokuplju i više puta je nagrađivan za stručan rad.

Rođendanskom slavlju u Narodnom muzeju Toplice, uz tortu i svećice, prisustvovali su i predstavnici mnogobrojnih boračkih organizacija, Opštine Prokuplje i Crkvene opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: