Budite lepi i na plaži uz pomoć par jednostavnih trikova!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2014, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budite lepi i na plaži uz pomoć par jednostavnih trikova!

Sunce lako ošteti kožu i kosu, a da biste bili lepi i na moru i kada se vratite sa letovanja, pravilna nega je sve

Gotovo svaki deo tela na plaži izložen je mnogobrojnim pogledima, zato vodite računa o celom telu.

Ne zaboravite na pete

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Michal Marcol

Za maksimalne rezultate u uklanjanju grube kože i naslaga s peta dobro ih istrljajte na kraju tuširanja. Voda će omekšati kožu i olakšati >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << njeno uklanjanje.

Zaštitite obojenu kosu, posebno pramenove

Foto-ilustracija: Profimedia/DEFD

Obojena kosa leti zahteva posebnu negu, budući da spoljašnji uslovi mogu izmeniti ton vaše boje. Dlake su podložnije lomljenju, budući da ih more natopi solju, a bazenska voda hlorom. Nakon ispiranja stavite masku koja olakšava raščešljavanje i čuva postojanost boje.

Koristite gumice za kosu bez metalnih delova

Foto: love Maegan / Flickr

Izbegavajte upotrebu gumica za kosu koje su spojene malim metalnim delom jer on može slomiti vlas, naročito kada je kosa mokra i oslabljena nakon izlaska iz vode. Umesto toga, potražite gumice koje su potpuno prekrivene elastičnim materijalom.

Dodajte malo sode bikarbone u šampon

Foto: Wikipedia/Materialscientist

Pojačan stepen zagađenja vazduha tokom leta donosi i više štetnog delovanja slobodnih radikala, što kosi oduzma sjaj i boju. Za uklanjanje mat izgleda iz kose dodajte u svoj šampon prstohvat sode bikarbone. Tako ćete isprati štetne supstance, a nećete oštetiti vlasi ni boju. Ovaj postupak, takođe, sprečava izbeljivanje kose usled delovanja morske vode i hlora.

(Telegraf.rs/Večernji)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Budite-lepi-i-na-plazi-uz-pomoc-par-jednostavnih-trikova

Izvor: medio.rs, 12.Avg.2014

Sunce lako ošteti kožu i kosu, a da biste bili lepi i na moru i kada se vratite sa letovanja, pravilna nega je sve...Gotovo svaki deo tela na plaži izložen je mnogobrojnim pogledima, zato vodite računa o celom telu...Ne zaboravite na pete..Za maksimalne rezultate u uklanjanju grube kože i naslaga...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.