Izvor: Lepota i zdravlje, 13.Jun.2016, 16:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kremasti užitak: Voćne kocke s jagodama
Foto: Bakina Kujna Sastojci: Za koru: – 4 jajeta – 4 kašike šećera – 2 kašike brašna – 2 kašike gustina – 3 kašike ulja – 2 ravne kašike kakaoa – 1 dl mleka Za fil: – 4 dl slatke pavlake – 400 g jagoda + jagode za dekoraciju – 20 g želatina Priprema: Kora: 1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. 2. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom. 3. Smesu podeliti na dva dela, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << u jedan deo dodati kakao i promešati. 4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa u nju sipati malo svetle smese. Preko središnjeg dela svetle naneti malo tamne smese i tako nadalje dok se ne utroši materijal i ne popuni tepsija. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 min. Pečeni biskvit izbockati i preliti mlekom. Fil: 1. Jagode očistiti i iseckati pa izmiksati u blenderu. 2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa dodati u smesu od jagoda i polako izmešati žicom za mućenje. 3. Želatin preliti sa 6 kašika vode pa čim nabubri dodati u fil i promešati. Finalni postupak: 1. Ohlađenu koru preliti filom od jagoda, te kolač ostaviti u frižideru da se stegne. 2. Nakon toga ga iseći na kocke i dekorisati polovinama jagoda.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Kremasti užitak: Voćne kocke s jagodama
Izvor: Scandal.rs, 13.Jun.2016
Pripremu jela pročitajte ovde: Kremasti užitak: Voćne kocke s jagodama