Dnevnik o Čarnojeviću večeras u JDP-u

Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Dec.2014, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dnevnik o Čarnojeviću večeras u JDP-u

Na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta u večeras od 20 sati premijerno će biti izvedena predstava “Dnevnik o Čarnojeviću” Miloša Crnjanskog.

Predstavu je režirao višestruko nagrađivani Miloš Lolić a u podeli su Vojislav Brajović, Branislav Lečić, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Milan Marić, Stefan Bundalo, Hristina Popović, Jelena Ilić, Milena Živanović i Marko Grabež.

U Dnevniku o Čarnojeviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << mi sve vreme lutamo u doživljajima rata, da bi svaki od tih doživljaja pomerao fokus sa rata na nešto drugo, na nešto drugo bitno – na erotsko čak. I sada taj klinč Erosa i Tanatosa, ta njihova isprepletenost, biva mnogo značajnija tema nego nesrećna sudbina mladog austrougarskog vojnika. Znači, pored teme rata bavili smo se doživljajem života, iskustvom bića, pa čak ne bićem zaokruženo, nego rasparčano, šizoidno, raskidano, iskidano, neobuhvatno“, rekao je o predstavi režiser Miloš Lolić.

Dnevnik o Čarnojeviću deo je programa obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Foto: Nenad Petrović

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.