Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Maj.2016, 10:31 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Brza i ukusna poslastica: Krofne u kalupu
Foto: Torte i kolači Sastojci: Za krofne: – 2 jajeta – 17 kašika brašna – 1 prašak za pecivo – 300 ml jogurta – 100 ml ulja – 4 kašike šećera – 1 vanil-šećer Za dekoraciju: – pekmez od kajsija – 50 g šećera u prahu Priprema: Krofne: 1. Umutiti penasto jaja s jogurtom (može i kiselo mleko), a potom dodati ulje, šećer i vanil-šećer. Postepeno dodavati brašno pomešana s praškom za pecivo, pa lagano sastojke pevezati varjačom da se dobije glatka smesa (gušća nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << za palačinke, mekša nego za uštipke). 2. Kalup za krofne premazati margarinom i posuti brašnom te pripremljenu smesu sipati u kalup. 3. Peći u rerni na 200°C oko 20 minuta dok krofne ne dobiju lepu, rumenu boju. Pečene krofne ostaviti u kalupu da se prohlade pa ih tek onda vaditi. 4. Na svaku krofnu staviti kašičicu pekmeza od kajsija i posuti šećerom u prahu.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Brza i ukusna poslastica: Krofne u kalupu
Izvor: Svet, 01.Maj.2016
Foto: Torte i kolači Sastojci:. Za krofne:. – 2 jajeta. – 17 kašika brašna. – 1 prašak za pecivo. – 300 ml jogurta. – 100 ml ulja. – 4 kašike šećera. – 1 vanil-šećer. Za dekoraciju:. – pekmez od kajsija. – 50 g šećera u prahu