U zemljotresu u Mjanmaru oštećeno 185 budističkih hramova

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2016, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zemljotresu u Mjanmaru oštećeno 185 budističkih hramova

U zemljotresu koji je pogodio Mjanmar poginule su četiri osobe i oštećeno je 185 budističkih hramova u gradu Baganu, saopštile su danas vlasti.

Potres magnitude 6,8 bio na dubini od 84 kilometra, sa epicentrom 25 kilometara zapadno od Čauka i južno od Bagana.

Potres se osetio u glavnim gradovim Mjanmara i Tajlanda, Jangonu i Bangkoku.

Bagan je na Lista svetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) zbog više od 2.000 budističkih stupa i hramova u tom drevnom gradu na reci Iravadi.

Hramovi su izgrađeni između 10. i 14. veka i svake godine ih obilazi veliki broj turista.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U zemljotresu u Mjanmaru najmanje četiri žrtve, uništeno 200 budističkih hramova

Izvor: Blic, 25.Avg.2016

U zemljotresu koji je pogodio Mjanmar poginule su četiri osobe i oštećeno je 185 budističkih hramova u gradu Baganu, saopštile su danas vlasti...Potres magnitude 6,8 bio na dubini od 84 kilometra, sa epicentrom 25 kilometara zapadno od Čauka i južno od Bagana. Potres se osetio u glavnim gradovim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.