Novi lek Aktavisa protiv šećerne bolesti

Izvor: Vesti-online.com, 27.Dec.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi lek Aktavisa protiv šećerne bolesti

Generalni direktor farmaceutske kompanije "Aktavis" u Srbiji Pavle Marjanović izjavio je danas da će ta kompanija naredne godine na srpskom tržištu plasirati lek najnovije generacije protiv šećerne bolesti.

Marjanović je u izjavi za beogradske agencije kazao da se radi o leku iz klase "glitazona".

"Lek je deo savremenih proteina za lečenje šećerne bolesti koji se uspešno koristi u zemljama Zapadne Evrope i Sjedinjenim američkim državama, a na našem tržištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ga do sada nije bilo", kazao je Marjanović.

Radi se, kako je istakao, o skupom leku čija će cena u Srbiji biti pristupačna.

"Naša osnovna vizija je da na srpskom tržištu lansiramo lekove najnovije generacije po pristupačnim cenama, uzimajući u obzir situaciju i mogućnosti Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, pa se nadamo da ćemo na taj način i ovim lekom doprineti boljem zdravstvenom zbrinjavanju obelelih od šećerne bolesti", kazao je Marjanović.

Islandska kompanija "Aktavis", čija se centrala od nedavno nalazi u Cugu u Švajcarskoj, novi lek protiv šećerne bolesti će proizvoditi u leskovačkoj fabrici lekova "Zdravlje Aktavis".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Microsoft Srbija otvara Inovacioni centar

Izvor: Dzungla.org, 27.Dec.2011

Microsoft Srbija će naredne godine otvoriti prvi Inovacioni centar u Srbiji, koji će zajedno sa postojećim Razvojnim centrom poboljšati konkurentsku poziciju zemlje na regionalnom i globalnom IT tržištu, izjavio je Tanjugu generalni direktor te kompanije Jugoslav Pirić.. . On je naglasio da će...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.