Zaječarski maturanti učestvovali u manifestaciji Ples sa Evropom [FOTO]

Izvor: Bor030.net, 20.Maj.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječarski maturanti učestvovali u manifestaciji Ples sa Evropom [FOTO]

Manifestacija “Ples sa Evropom – maturska parada” održana je danas deveti put u Zaječaru na popularnom skveru. Više od 500 maturanata zaječarskih srednjih škola plesali su kvadril u isto vreme kada su to činili i maturanti u desetak država Evrope.

Trg u Zaječaru bio je ispunjen učenicima završnih godina obučenih u crvene i bele majice izvodeći koreografiju koju su upotpunjavali kišobrani i baloni.

Manifestacija pod nazivom “European Quadrille >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Dance Festival” ili Maturantski ples u Srbiji je zaživela 2005. godine, a prvi grad koji se priključio tom projektu Plesnog Saveza Slovenije bio je grad Kraljevo.

Posle Kraljeva 2006. godine priključio se i Niš, a od 2007. i mnogi drugi gradovi među kojima su Jagodina, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo, Kragujevac, Smederevo, Pirot, Zaječar, Negotin, Kruševac itd.

(Tanjug / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Maturanti svečano obeležili kraj školske godine

Izvor: Pančevac-online.com, 20.Maj.2016

Pet stotina šezdesetoro maturanata i maturantkinja iz devet gradskih srednjih škola danas je petominutnim plesom svečano obeležilo kraj školske godine...Pre maturskog plesa, koji su odigrali ispred zgrade Gradske uprave, u isto vreme kad i njihovi vršnjaci u više gradova širom Srbije i Evrope,...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.