Zaječar: Štrajk prosvetnih radnika

Izvor: Akter, 24.Nov.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječar: Štrajk prosvetnih radnika

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije u Zaječaru organizovala je štrajk prosvetnih, pa su tokom prepodnevne smene časovi trajali pola sata

Prosvetni radnici su se potom okupili u dvorištu srednjoškolskog centra odakle su krenuli u protestnu šetnju gradom.

Zaustavili su se ispred zgrade opštine, posle čega su predstavnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sindikata primili pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje Vladislav Milojević i načelnica gradske uprave Gordana Ognjenović.

Sindikalisti imaju pet zahteva - deblokada računa škola koja traje već godinu dana, isplata dugovanja za ishranu u školi "Jelena Majstorović", redovna isplata materijalnih troškova, kao i isplatu jubilarnih nagrada i troškova prevoza.

Dugovanja za 13 škola koje su članice Unije sindikata iznose oko 100 miliona dinara, prenosi ZA Media.

Iz sindikata su poručili da će, ukoliko dogovor sa predsatavnicima lokalne samouprave ne bude ispunjen, doći do radikalizacije štrajka.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.