SREĐIVANJE KUĆE: Stvari koje ne treba da bacimo iz doma!

Izvor: Press, 24.Nov.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SREĐIVANJE KUĆE: Stvari koje ne treba da bacimo iz doma!

Iako želimo da se otarasimo napotrebnog nereda u domu i stvorimo red i harmoniju, postoje sitnice koje nikada ne bi trebalo da bacimo! Pogledajte spisak 10 stvari koje su nam potrebne u kući...
Фото.лиса.рс
Електронски уређаји 
Док не испразните све фолдере и пребаците битне информације >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << на други рачунар или телефон, немојте бацати електронске уређаје. Без обзира на то колико вам нереда прави, док не будете сигурни да сте све информације сачували пребацили, технологију заобиђите у чишћењу нереда. 
Фотографије 
Колико год да се технологија све више модернизује, фотографије из детњства су увек најдража успомена. Спакујте их у албум и одредите фиоку где ће бити. 
Важни папири 
Папири су главни проблем у пуним фиокама и врло често падне нам на памет да једноставно све бацимо и направимо ред. Међутим, када дође време за сређивање, немојте махинално бацати све док све лепо не прегледате! 
Извод из матичне књиге рођења, венчања, папире за развод, папирологија и упути од лекара, различита документа која потврђују да власници куће и остале покретне и непокретне имовине морају бити на једном сигурном месту где ћете их лако наћи уколико вам затребају. 
Издвој посебан фиоку документа и уредно средиште да у сваком тренутку можете наћи важне ствари. 
Фиксни телефон са каблом 
Nikada ne znate kada će vas izdati mobilni ili bežični telefon i ostali moderni uređaji komunikacije, a kako ne biste ostali bez pomoći i kontakta, fiksni telefon sa kablom će vam priteći u pomoć. Sačuvajte bar jedan aparat u kući. 
Razne kolekcije 
Sakupljali ste stare ploče, salvete, poštanske markice, porcelanske lutke i ostale sitnice? Nemojte ih se tako lako odreći pogotovo ako ste uložili trud u vredno sakupljanje! Izaberite do pet omiljenih sitnica i sačuvajte kao uspomenu na neki period vašeg života, a ostalih se rešite. 
Dobar nakit i kutijice 
Ukoliko ste dobili lep komad nakita u još lepšoj kutiji nemojte se toga odreći. Možda trenutno ne želite da ga nosite, ali to nikako ne znači da treba da ga bacite. Dobar i kvalitetan nakit uvek je dobro imati, a ako je spakovan u finu kutiju, to će samo povećati njegovu vrednost.

Pokućstvo za kupatilo i kuhinju 
Pod ovim mislimo samo na one najneophodnije! Kvalitetni noževi, drvena kašika, blender, peškiri i krpe za brisanje su neki od osnovnih elemenata kojih se sigurno ne treba odreći, iako imate duplikate! Kada su u pitanju kupatilo i spavaća soba, osnovna računica kaže da treba da uvek imate po dva kompleta posteljine na svaki krevet (a to znači i osobu, bilo člana porodice ili gosta koji može biti pozvan da prenoći) i po barem 4 peškira. 
Unikatni detalji i sitnice za koje ste emotivno vezani 
Medalje, diplome iz detnjstva i sve ostale sitnice koje su obeležile jedan lep period vašeg života sigurno nećete moći da ponovite, zato njima mesto nije u kanti za đubre! 
Neophodni alati za vandredne slučajeve 
Radio, fiksni, baterije, lampa na baterije i ostali alati neophodni za neke vanredne ili nepredviđene situacije treba da vam budu na dohvat ruke. Ukoliko ih nemate, obavezno ih nabavite. 
Lekovi i kozmetika kojima nije prošao rok trajanja 
Proverite datum na lekovima i ostaloj kozmetici ukoliko ima još vremena do isteka datuma, nemojte bacati ove stvari, već ih upotrebite do roka trajanja. 
Dodatni savet: Kada sređujete nered i pitate se šta da bacite a šta sačuvate, uvek će vam pomoći odgovarajuće pitanje. Na primer, kada čistite policu za knjige, a ne njoj se nalazi čitava mala biblioteka potrebne i nepotrebne literature, postavite sebi pitanje: “Da mogu samo 20 knjiga da ponesem sa sobom, koje bi to bile”. Postavite slično pitanje i za ostale stvari i sve će vam ubrzo biti lakše... 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

10 stvari koje nikad ne treba bacati iz kuće

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2014, 15:31

Iako želimo da se otarasimo napotrebnog nereda u domu i stvorimo red i harmoniju, postoje sitnice koje nikada ne bi trebalo da bacimo...Pogledajte spisak 10 stvari koje su nam potrebne u kući...Dok ne ispraznite sve foldere i prebacite bitne informacije na drugi računar ili telefon, nemojte bacati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.