Producent tuži Lejdi Gagu za 30 miliona dolara

Izvor: Blic, 19.Mar.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Producent tuži Lejdi Gagu za 30 miliona dolara

Kompozitor i muzički producent Rob Fusari traži 30 miliona dolara odštete od pop zvezde Lejdi Gage kojoj je pomogao na početku karijere, a ona ga kasnije lišila novčanog udela koji njemu pripada.

Fusari takođe podseća da su neke njene pesme zajedno napisali i tvrdi da joj je on smislio umetničko ime i pomogao joj da sklopi ugovor o snimanju albuma.

U tužbi podnetoj sudu na Menhetnu, Fusari navodi i da ga je Lejdi Gaga, njegova štićenica i nekadašnja devojka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostavila na cedilu kad je uspela u karijeri.

Fusari, koji je imao hitove kao što su "Wild, Wild West" u izvođenju Vila Smita i "Bootylicious" grupe "Destiny's Child", izjavio je i da ga jedan prijatelj upoznao sa pijanistkinjom i pevačicom Stefani Đermanota - što je pravo ime Lejdi Gage - i da u početku nije bio zainteresovan za njen rad.

Kad ju je kasnije slušao u svom studiju u Nju Džersiju shvatio je, dodao je, da ona ima potencijala i mesecima svakodnevno radio sa njom "kompletno promenivši njen pristup".

Njih dvoje su zajedno napisali pesme kao "Paparazzi" i "Beautiful, Dirty, Rich" koje su se obe našle na njenom debi albumu "The Fame", a njegova ideja je bila i da joj promeni ime - ispirisan hitom grupe Queen "Radio Ga Ga".

Njihova veza je vremenom prerasla u romansu, a maja 2006. se pretvorila i u poslovno partnerstvo kad su oformili kompaniju za promociju njene karijere, a Fusarijev udeo je bio 20 odsto.

Kako je njihova sentimentalna i poslovna veza počela da se hladi, Lejdi Gaga je odbila da mu isplaćuje 20 odsto honorara od prodaje pesama i druge prihode koji je trebalo da mu pripadnu, piše u tužbi.

Pevačica je prodala tri miliona primeraka albuma "The Fame", a u januaru je dobila dve nagrade Gremi, za taj album i za singl "Poker Face".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Producent tuži Lejdi Gaga za 30 miliona dolara

Izvor: NaDlanu.com, 19.Mar.2010

NJUJORK, 19. marta 2010. (Beta-AP) - Kompozitor i muzički producent Rob Fusari traži 30 miliona dolara odštete od pop zvezde Lejdi Gaga kojoj je pomogao na početku karijere, a ona ga kasnije lišila novčanog udela koji njemu pripada. Fusari takođe podseća da su neke njene pesme zajejdno napisali...

Nastavak na NaDlanu.com...

Producent tuži Lejdi Gagu za 30 miliona dolara

Izvor: SrbijaNet.rs, 19.Mar.2010

Kompozitor i muzički producent Rob Fusari traži 30 miliona dolara odštete od pop zvezde Lejdi Gage kojoj je pomogao na početku karijere, a ona ga kasnije lišila novčanog udela koji njemu pripada. Fusari takođe podseća da su neke njene pesme zajedno napisali

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.