Probudio se iz kome nakon 19 godina- iznenađen bogatstvom i tehnologijom

Izvor: S media, 18.Mar.2010, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probudio se iz kome nakon 19 godina- iznenađen bogatstvom i tehnologijom

Nakon udarca u glavu budite se u bolnici. Priključeni ste na aparate kakve nikada niste videli. Polako okrećete glavu i u hodniku ugledate mladu osobu obučenu u odeću od vama nepoznatih materijala, a na uhu drži čudnu spravu sa svetlećim delovima i tipkama.

Na trenutak se zapitate da li je reč samo o suludoj halucinaciji kada se pored vas stvori starija žena. Dok vas grli, jedva prepoznajete svoju suprugu, koja vas obaveštava da ste spavali 19 godina... Upravo to je doživeo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poljski železničar Jan Gržebski, koji je nakon nesreće 1988. godine, kada ga je udario vagon jurećeg voza, pao u komu. Od udarca je dobio i tumor na mozgu pa su mu lekari predvidali skoru smrt.

Iako je ostao potpuno nepokretan i izgubio čulo govora, Janova žena je verovala u oporavak, pa je ostala uz njega punih 19 godina. Dežurala je pored kreveta voljenog supruga okrećući ga svaki sat kako bi sprečila razvoj dekubitusa zbog konstantnog ležanja. Gospodin Gržebski, sada već 65-godišnjak, probudio se pre nekoliko dana i polako se privikava na život u digitalnom dobu.

"Poljska koje se sećam, bila je u dubokoj krizi. Police u prodavnicama bile su prazne i stalno su vladale nestašice. Za benzin se stajalo u kilometarskim redovima, a meso smo mogli samo da sanjamo. Danas gledam ljude sa mobilnim telefonima u rukama kako prolaze pored prodavnica prepunih različitih divota, a svejedno su loše raspoloženi. Zaista im se čudim, kad vidim sve to bogatstvo, ja sam presrećan!" – rekao je Gržebski, još prikovan za kolica, okupljenim novinarima.

Porodica skromnog železničara ima tešku ulogu da objasni svom "uskrslom" rođaku da komunizma više nema, a Poljska je ušla u Evropsku uniju i NATO. Da ne spominjemo instrukcije kako koristiti daljinski upravljač, klima-uređaj i ostale kućne aparate, koji se gospodinu Gržebskom čine poput rekvizita iz naučno-fantastičnih filmova. Izvor: Duhoviti.110mb.com

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.