Molimo političare da nas ostave van stranačkog blata

Izvor: 011vodič.com, 30.Jan.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Molimo političare da nas ostave van stranačkog blata

Povodom izjava Dušana Parovića, predsednika Treće Srbije, na nedavno održanoj Skupštini grada Novog Sada, oglasila se i direkcija Egzit festivala.
Saopštenje “Egzit” festivala prenosimo u celosti.
“Vezano za tvrdnje koje su se čule na sednici Skupštine grada Novog Sada o uticaju političke grupacije „Treća Srbija“ na Egzit festival, želimo da obavestimo javnost da je u pitanju apsolutna neistina. U takvom delovanju mi nažalost prepoznajemo otvoreni i već ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << viđeni pokušaj sticanja političke dobiti preko prisvajanja i prilagođavanja Egzita kratkoročnim političkim ciljevima pojedinih grupacija. Niko iz organizacije Egzit festivala, uključujući i lično pomenutog direktora Dušana Kovačevića, ni u kom trenutku nije razgovarao sa odbornikom novosadske Skupštine grada Miroslavom Parovićem na temu programa ili društveno-korisnih aktivnosti Egzit festivala. Napominjemo da ne postoji niti će
postojati bilo kakva komunikacija sa ljudima iz političke grupacije „Treća Srbija“ na bilo koju od tema u vezi Egzit festivala.
Posebno osuđujemo deo izjave o „antisrpskom“ delovanju Egzita u prošlosti. Egzt je od svog osnivanja do danas promovisao dobro ime Novog Sada i cele zemlje u svetu što je potvrđeno najvišim međunarodnim priznanjima i potkrepljeno zvaničnim istraživanjima nadležnih institucija.
Prepoznajemo i da se ovde ne radi o zvaničnom stavu gradske skupštinske većine, koja je iskazala nedvosmislenu institucionalnu podršku našem radu, već je reč o individualnom istupanju jednog odbornika i opcije koju predstavlja.
Molimo sve političke aktere da ostave Egzit van dnevnopolitičkog stranačkog blata u Srbiji i stoga najljubaznije molimo pojedine odbornike Skupštine grada da prestanu sa neistinama na temu Egzita.
Politiku ostavljamo političarima, a nas pustite da i dalje radimo u interesu Novog Sada i zemlje u celini.
Direkcija Egzit festivala”
Podsećanja radi, Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije, izjavio je na pomenutoj Skupštini, održanoj 27. januara u Novom Sadu, da je Egzit od samog početka bio “kontroverzna manifestacija sa antisrpskim stavovima”.
– Lično mi je Dušan Kovačević sada obećao da će dati sve od sebe da Egzit promoviše srpske nacionalne interese, da se čuje istina o stradanju Srba u NDH, u Jasenovcu, šajkaškoj oblasti… – rekao je Parović na Skupštini na kojoj je priznanje povodom Dana Novog Sada dodeljeno direktoru “Egzita”, Dušanu Kovačeviću.

The post Molimo političare da nas ostave van stranačkog blata appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.