Kako je Stiv Džobs promenio način putovanja

Izvor: Dzungla.org, 08.Okt.2011, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Stiv Džobs promenio način putovanja

Phone je bio prvi “pametni telefon” (smartphone) koji nam je zaista obezbedio da internet uvek bude pri ruci. Informacije koje su se nalazile u vodičima sa stotinama strana sada su mogle da se smeste u mali lagani uređaj.

Mediji i javnost odaju počast komemoracijama posvećenih Stivu Džobsu, legendarnom osnivaču i direktoru Apple-a koji je premiuo 5. oktobra. Svi govore o tome koliko je ovaj čovek promenio tehnologiju i način na koji joj pristupamo.
Apple >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << je radikalno promenio i način na koji putujemo. Mape, vodiči, šema gradskog prevoza - sve je odjednom moglo da se vidi na ekranu, bez razvijanja karti na sred ulice, a teško da ćete bilo gde zalutati ovih dana jer vam GPS i Google Maps mogu dati tačna uputstva da svaki put nađete željenenu destinaciju.
Fotografije ste nekad razvijali u foto-radnji, a potom pristupali “mukotrpnom” poslu ređanja u albume. Sada, uz pomoć odgovarajućeg telefona možete se uslikati i istog trenutka poslati fotografije svojim prijateljima. Apple uređaju su uspeli da svet učine manjim, ličnijim i povezanijim nego ikada pre.
A ovo je samo početak. Pre oko godinu dana, pojavila se vest o iTravel - aplikaciji za iPhone. Sudeći po patentu iTravel bi mogao da integriše opcije rezervacija hotela i karata (booking), prijave i socijalne mreže.
To bi pretvorilo iPhone u elektronsku kartu i putničkog agenta. Možemo samo da zamislimo kako bi ovu apliakciju Stiv Džobs predstavio na Apple konferenciji. Da li Vi koristite Apple uređaje kada putujete?

( Izvor: B92 )

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Stiv Džobs - film: Pijavice ga sahranile ranije, lešinari ga već merkaju

Izvor: GameInfusion.net, 09.Okt.2011, 15:09

 .. .Lešinari iz Sony Pictures uveliko rade na dobijanju prava za snimanje filma o nedavno preminulom izvršnom direktoru i osnivaču kompanije Apple, Stivu Džobsu...Pošto su ga pijavice sa berze sahranile pre smrti, kada su akcije Apple pale jer se Džobs povukao iz kompanije, čovek je...

Nastavak na GameInfusion.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.