Borovčanin: Povratak domova omladine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovčanin: Povratak domova omladine

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin najavio je juče na svečanosti otvaranja Omladinskog kluba u Vrnjačkoj Banji da će mladi širom Srbije dobiti slične centre, kako bi imali na raspolaganju adekvatan prostor.

"Ovo je početak otvaranja omladisnkih centara širom Srbije, kako bi mladi u svakoj opštine ili gradu imali na raspolaganju prostore za svoj aktivizam i više mogućnosti za kvalitetniju mladost", naglasio je Borovčanin.

On je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se zalaže da što više javnih prostora bude dostupno na korišćenje mladima kako bi se okupljali u zdravijem ambijentu, koristili ga za edukaciju, radionice i ostale oblike aktivizma, informisali o dostupnim lokalnim uslugama i imali neposredniju komunikaciju sa lokalnim vlastima.

“Takvi prostori su se nekada zvali domovi omladine ali ih je tranzicija značajno urušila. Sada su nam aktivnosti usmerene ka povratku domova omladine u partnerstvu sa lokalnim samoupravama”, rekao je Borovčanin.

Omladinski klub u Vrnjačkoj Banji je multifunkcionalni prostor namenjen mladima, a otvaranju je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prenosi Tanjug.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.