Prihvatni centar i migranti pomažu vranjskoj porodici

Izvor: RTS, 06.Jan.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihvatni centar i migranti pomažu vranjskoj porodici

Šestočlana porodica Petrov iz Vranja živi u teškim uslovima od dečjeg dodatka i socijalne pomoći. Da stvore bolje uslove za život pomažu im humani ljudi, zaposleni u Prihvatnom centru i sami migranti, koji kod njih, dobrovoljno, grade još jednu prostoriju.
Soba od desetak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kvadrata im je po potrebi kuhinja, kupatilo, dnevna i spavaća soba. Tu šestočlana porodica Petrov živi dvadeset godina.

"Mučenički - kako, od danas do sutra", kažeZdravčo Petrov. "To što uzmem uveče kupim im nešto da pojedu, kad nema, koliko puta, i gladni se uspavaju."
Pre nekoliko godina počeli su da dograđuju još jednu prostoriju, i zbog nedostatka novca, prestali. Zaposleni u Prihvatnom centru čuli su za njihove probleme, prikupili novac, kupili materijal i gradnja je nastavljena. Pridružili su im se, dobrovoljno, i migranti.
Sakupili su novac, kako kaže Uroš Jovanović, iz Komesarijata za izbeglice i migracije, za renoviranje doma, za kupovinu nameštaja, materijala, stolarije:
"I naši radnici iz Centra rade na renoviranju kuće."
Pomaže im i Karal Kazim iz Iraka:
"Pomažem i ja da ova porodica spava u toplim prostorijama, tako zahvaljujem Srbiji što nam pomaže na putu ka Evropi."
Udruženi, lakše će do željenog cilja, stvaranja optimalnih uslova za život, odrastanje, školovanje.
"Tradicija juga" im svakog dana donira po ručak, za celu porodicu", kaže Ljubinka Milosavljević, NVO Životna pomoć, "Preduzeće za puteve Trejs donira materijal."‚
Anđela je srednjoškolka, a Marija, Stefan i Lazar osnovci. Najmlađi Lazar, iako bolestan, pomaže majstorima.
Humani ljudi za porodicu Petrov završavaju gradnju još jedne sobe, sa kuhinjom i kupatilom. Menja se krov, postavlja izolacija. Sve će biti završeno, kažu, do Božića.
 rts.vranje@rts.rs
Pogledaj vesti o: Isplata dečijih dodataka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.