Počela izgradnja montažnih kuća za raseljene

Izvor: JužneVesti.com, 22.Avg.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja montažnih kuća za raseljene

U naselju Ogledna stanica u Vranju počela je izgradnja montažnih kuća namenjenih interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije koji  su smešteni u Vranjskoj Banji .

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić sa saradnicima obišao je danas radove na izgradnji montažnih objekata, gde se zahvalio partnerima na projektu, nemačkoj nevladinoj organizaciji ASB, Komesarijatu za izbeglice i, pre svega, Misiji EU >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Srbiji, a koja je obezbedila sredstva za izgradnju kuća.

U okviru projekta gradi se 6 montažnih kuća sa 8 stambenih jedinica, a ukupna vrednost radova, uključujući i neophodnu infrastrukturu i zemljište koje je obezbedio Grad, iznosi oko 200.000 evra.

Pomoćnik komesara za izbelice Ivan Gerginov istakao je da je cilj ovog projekta zatvaranje kolektivnog cetra “Rasadnici“ u Vranjskoj Banji.

Kako je danas najavljeno, završetak radova se očekuje za 50 dana.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Strategija EU: Trajni smeštaj raseljenih sa KiM na jugu Srbije pod maskom humanosti

Izvor: KMnovine.com, 23.Avg.2014, 11:48

U Vranju i Kuršumliji ostvauju se, kroz vid humanitarne pomoći i solidarnosti, ideje koje će interno raseljene sa kosova i Metohije zauvek nastaniti u ovim oblastima. Učestvuju Nemci, EU, UNHCR.......U naselju Ogledna stanica u Vranju počela je izgradnja montažnih kuća namenjenih interno raseljenim...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.