Savi Dijamantu godina dana zatvora - uslovno tri godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savi "Dijamantu" godina dana zatvora - uslovno tri godine

ZRENJANIN - Okružni sud u Zrenjaninu osudio je danas bivšeg generalnog direktora Industrije ulja "Dijamant" i predsednika Upravnog odbora "Dijamant banke" Savu Kneževića za zloupotrebu službenog položaja na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine.

Deo optužnice koji Kneževića tereti za utaju poreza je zastareo, a prema rečima predsednika Okružnog suda i predsedavajućeg u ovom postupku Petera Kiša, to je bila "najozbiljnija optužba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer se sumnjalo da je Knežević državu oštetio za 22 miliona dinara".

Za isto delo direktor "Dijamant banke" Đura Kesić osuđen je na osam meseci zatvora, takođe uslovno na tri godine.

Kiš je posle izricanja presude rekao da je prva tačka optužnice za zloupotrebu položaja dokazana, a da su Knežević i Kesić osuđeni uslovno pošto do sada nisu bili osuđivani, "a u obzir je uzeta i činjenica da su u poodmaklim godinama".

Izricanju presude prisustvovalo je puno penzionera i bivših radnika "Dijamanta" koji su negodovali smatrajući da je kazna blaga.

Osuđeni su svoje položaje zloupotrebili tako što su pojedinim licima izdavali kredite na način koji je štetio "Dijamant banci".

Oni su donosili odluke vezane za komisione poslove, a prilikom izdavanja tih kredita, određenu količinu novca su deponovali "Centrobanci" i na taj način joj donosili imovinsku korist na štetu banke kojom su upravljali. Veštačenjem je utvrđeno da je ta načinjea šteta od oko 1.250.000 dinara.

Presuda nije pravosnažna.

Suđenje Kneževiću i Kesiću trajalo je pet godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktorima Dijamanta uslovna kazna za zloupotrebu položaja

Izvor: Blic, 28.Maj.2008

Okružni sud u Zrenjaninu osudio je danas bivšeg generalnog direktora Industrije ulja "Dijamant" i predsednika Upravnog odbora "Dijamant banke" Savu Kneževića za zloupotrebu službenog položaja na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine.....Za isto delo direktor "Dijamant banke" Đura Kesić osuđen...

Nastavak na Blic...

Savi Kneževiću uslovna kazna

Izvor: Politika, 28.Maj.2008

Zrenjanin– Savo Knežević, bivši generalni direktor zrenjaninske uljare „Dijamant”, osuđen je juče na zatvorsku kaznu od godinu dana s rokom proveravanja od tri godine, dok je drugooptuženi Đuro Kesić, bivši direktor „Dijamant banke”, dobio kaznu od osam meseci zatvora,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.