Prvo emitovanje TVNS pre 40 godina (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo emitovanje TVNS pre 40 godina (VIDEO)

Pre ravno 40 godina, iz tada nove zgrade Televizije Novi Sad sa Mišeluka, emitovan je prvi Dnevnik. Iako je pre toga dana nekoliko dana emitovan eksperimentalni program, TV Dnevnik u 19.30 časova tog 27. novembra 1975. godine je prva zvanična emisija koja je emitovana u etar iz novosadskog studija.

Od samog svog početka, TVNS je emitovala program na pet jezika: srpskom, mađarskom, rumunskom, slovačkom i rusinskom. To je poslužilo i kao ideja za prvi logo TVNS - blenda sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pet polja.

Pored Dušana Popova, koji je "otvorio" prvi Dnevnik TVNS, prezneteri su bili i Doda Tot, Tomislav Dražić, Marija Balgavi i Slobodan Božović.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

(VIDEO) TV VREMEPLOV: Pogledajte prvi Dnevnik TV Novi Sad od pre 40 godina!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015

NOVI SAD - Pre ravno 40 godina, iz tada nove zgrade Televizije Novi Sad sa Mišeluka, emitovan je prvi Dnevnik...Iako je pre toga dana nekoliko dana emitovan eksperimentalni program, TV Dnevnik u 19.30 časova tog 27. novembra 1975. godine je prva zvanična emisija koja je emitovana u etar iz novosadskog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.