Pacijenti u Novom Sadu se žale na kvalitet usluga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijenti u Novom Sadu se žale na kvalitet usluga

Pacijenti u Novom Sadu se uglavnom žale na kvalitet zdravstvene usluge i dostupnost zdravstvene zaštite, kao i na probleme prilikom zakazivanja pregleda, izjavio je danas član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat.

Horvat je kazao da su zdravstveni savetnici zabeležili najveći broj prigovora zbog zakazivanje pregleda, odnosno prava na poštovanje pacijentovog vremena, i dodao da je reč o sistemskom problemu.

"Na taj problem utiču brojni faktori, i mora se rešavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravilnom edukacijom lekara, boljom organizacijom hroničnih bolesnika i ulaganjem u zdravstvene radnike", rekao je Horvat na skupu "Zaštita prava pacijenata nakon godinu dana - iz ugla lokalnih samouprava".

Savetnik za zaštitu prava pacijenata Mihajlo Knezi rekao je da su novosadski savetnici za godinu dana obradili više od 120 prigovora, da su primili više od 150 stranaka i obavili 300 telefonskih razgovora sa pacijentima.

Skup je organizovan povodom godinu dana nakon stupanja na snagu Zakona o pravima pacijenata, u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština i Ministarstva zdravlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NS: Pacijenti se žale na kvalitet usluga

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2014, 11:25

Pacijenti u Novom Sadu se uglavnom žale na kvalitet zdravstvene usluge i dostupnost zdravstvene zaštite, kao i na probleme prilikom zakazivanja pregleda, izjavio je član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat. ..Novosađani nezadovoljni uslugama u zdravstvu (Foto: Ilustracija).. ..Horvat je kazao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.