Novinara legitimisao policajac van dužnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinara legitimisao policajac van dužnosti

Policijska uprava u Novom Sadu utvrdila je da se 15. avgusta, na licu mesta saobraćajne nesreće, novinaru Radija 021 obratio službenik Saobraćajne policijske ispostave Zapad, koji je bio van dužnosti, u civilnom odelu.

To se danas navodi u odgovoru Ministarstva unutrašnjih poslova na pitanje FoNeta da li je utvrđeno ko je osoba koja je saobraćajnom policajcu u Novom Sadu, na mestu nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, naredila da legitimiše novinara Radija 021 i fotografisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mu ličnu kartu.

"U telefonskom razgovoru, neposredno posle incidenta, novinar je upućen da odmah ode u Odeljenje saobraćajne policije i podnese komandiru pomenute Ispostave pritužbu na ponašanje policijskog službenika", navodi MUP.

Novinar je, kako se ističe, u prostorijama saobraćajne policije ispričao svoju verziju događaja, ali je odbio da podnese pritužbu.

Nezavisno od te činjenice, Policijska uprava u Novom Sadu proverava sve okolnosti ovog incidenta i, u skladu sa rezultatima tih provera, preduzeće zakonom predviđene mere disciplinske odgovornosti, najavljuje MUP.

U dopisu MUP nije odgovoreno o kojem službeniku policije se radi, kao ni da li je novinaru fotografisao obe strane lične karte, i ako jeste, zašto je to uradio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novinara 021 legitimisao policajac van dužnosti

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2014

Novosadska policija je utvrdila da je 15. avgusta, na mestu saobraćajne nesreće na Bulevaru Evrope, novinara Radija 021 legitimisao službenik Saobraćajne policijske ispostave Zapad, koji je bio van dužnosti, u civilnom odelu...To se danas navodi u odgovoru Ministarstva unutrašnjih poslova na pitanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.