Nagrada za NEVIĐEN PRITISAK: Članove žirija danima vodili na ručak i večeru

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za NEVIĐEN PRITISAK: Članove žirija danima vodili na ručak i večeru

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov izjavio je danas da Novembarska nagrada Pančeva ove godine neće biti dodeljena, a da će Skupštini grada predložiti da komisija koja je donela odluke o laureatima bude raspuštena, jer je radila "pod neviđenim pritiscima".

"Obratio mi se određen broj članova komisije s tvrdnjom da su pojedine osobe i grupe na njih vršile neviđen pritisak da se nekim kandidatima za Novmebarsku nagradu dodeli to najviše gradsko priznanje", rekao je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pančeva nakon sednice Gradskog veća.

Dodao je kako nema ništa protiv izabranih kandidata, ali da atmosfera u kojoj je komisija radila nije bila dobra, te stoga priznanja ne mogu biti uručena.

"Ja sam obavešten da su članovi žirija nedeljama vođeni na ručkove i večere, što ne možemo da dopustimo, jer onda ne bismo bili grad i država, nego poluprivatna mafijaška družina", rekao je Radanov, ali je nije kazao ko je vršio pritsak i na koje članove.

Upitan da li će slučaj prijaviti nadležnim organima, on je rekao da policija i tužilaštvo ukoliko žele mogu da sprovedu istragu na osnovu njegove izjave date medijima.

Komisija je danas većinom glasova odlučila da Novembarsku nagradu Pančeva dobiju glumac Zoran Rotar za kulturu, učitelj Predrag Starčević za prosvetu, za humanitarni rad udruženje navijača "Srpska sparta" koju vode istaknuti lokalni članovi Srpske napredne stranke (SNS) dok je nagrada za zdravstvo pripala direktoru Doma zdravlja Pančevo i lokalnom funkcioneru SNS-a Slobodanu Ovuci.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.