LSV traži smenu pomoćnika gradonačelnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV traži smenu pomoćnika gradonačelnika

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu tražio je danas smenu pomoćnika gradonačelnika u tom gradu Davida Dimkića. U saopštenju LSV, kao razlog za ovaj zahtev navodi se optužnica protiv njega. Dimkić je u izjavi za RTV poručio da "pas koji laje - ne ujeda".

Zrenjaninski ligaši su pozvali danas gradonačelnika Zrenjanina da otpusti svog pomoćnika zaduženog za finansije Davida Dimkića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog, kako se u saopštenju LSV navodi, podizanja optužnice Višeg javnog tužilaštva protiv njega i još trojice saučesnika u "pljački budžeta Zrenjanina teškoj milion evra".

"Što je još gore, pljačka novca građana Zrenjanina vršena je na štetu najmlađih - dece koja idu u škole, za čije renoviranje je opljačkani novac trebalo da bude utrošen", ističe se u saopštenju LSV.

U njemu se ocenjuje da, bez obzira na pretpostavku nevinosti i ishod sudskog procesa, nijedan gradonačelnik u civilizovanom svetu ne sme da ima savetnika koji se sumnjiči za, kako piše, teška kriminalna dela, čiji je osnov "pljačka građana i njihove dece", za čiji interes bi javni funkcioneri trebalo da rade.

"Zbog toga zahtevamo da se gradonačelnik ogradi od takvih saradnika i uruči Davidu Dimkiću otkaz, jer zadržavanje takvih "savetnika" za finansije će svim građanima Zrenjanina govoriti samo jedno - da se pljačka našeg grada nastavlja i dalje i da je je politika SNS običan populizam iza kojeg se krije organizovana kriminalna grupa koja sistematski pljačka građane Zrenjanina", poručili su zrenjaninski ligaši.

Dimkić: Tužba za sve koji krše moja prava

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina David Dimkić pozvao se na prezumpciju nevinosti i poručio da će se, sve dok se ne donese presuda, svako ko bude kršio njegova prava suočti sa tužbom. On je u izjavi za RTV istakao da je već jednom oslobođen od sličnih optužbi.

Dimkić je podsetio i da je, dok se protiv njega i funkcionera SNS Gorana Kneževića vodio postupak, Knežević imenovan na funkciju ministra.

"Ligi je jedino to još i ostalo i ne tangiraju me takve optužbe. Pas koji laje – ne ujeda", rekao je on.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina kazao je i da ne vidi svoju krivicu.

"Od 2012. do danas, što će se nastaviti i u sledećoj godini, školama kojima je to neophodno prebacujemo sredstva, a one angažuju firme i pravna lica za radove", rekao je Dimkić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kritike zbog povećanja cene vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2014, 11:51

Nakon ovonedeljnog povećanja cene vode u Zrenjaninu, tu odluku danas je kritikovao zrenjaninski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koji je u saopštenju poručio da će građani Zrenjanina, umesto zdrave pijaće vode, plaćati višu cenu "otrova iz česme". Direktor zrenjaninskog JKP Vodovod...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.