Uručenje odlikovanja porodici Mehić

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručenje odlikovanja porodici Mehić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručiće danas porodici nastradalog pilota Omera Mehića Zlatnu medalju za hrabrost "Miloš Obilić“.

Medalja za hrabrost porodici Mehić biće uručena u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić je 8. aprila doneo Ukaz o odlikovanju pripadnika Vojske Srbije i medicinskog osoblja, koji su tragično nastradali u helikopterskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nesreći 13. marta 2015. godine.

Na inicijativu predsednika Srbije, za ispoljenu izvanrednu ličnu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života u izuzetno opasnoj situaciji, Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić“ posthumno su odlikovani: major avijacije Omer Mehić, kapetan avijacije Milovan DJukarić, zastavnik Nebojša Drajić, zastavnik Ivan Miladinović, lekar dr Dževad Ljajić i medicinski tehničar Miroslav Veselinović.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Antić: Hrabrost i humanost majora Mehića

Izvor: Beta Video, 07.Maj.2015

BEOGRAD - Major Omer Mehić je odlikovan na incijativu predsednika Srbije za ispoljenu izvanrednu ličnu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života u izuzetno opasnoj situaciji``, podsetio je savetnik predsednika Oliver Antić na Ukaz o odlikovanju Mehića. I podsetio da je Mehić na službi...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.