Predsednik poljskog Senata bez vize za sahranu Nemcova

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik poljskog Senata bez vize za sahranu Nemcova

Predsednik poljskog Senata Bogdan Borusevič izjavio je danas da mu ruske vlasti nisu odobrile vizu kako bi mogao da prisustvuje sahrani ubijenog opozicionog političara Borisa Nemcova.

Borusevič, nekadašnji aktivista pokreta Solidarnost, trebalo je da predvodi delegaciju poljskih političara i poslanika na sahrani Nemcova koji je u petak uveče ubijen u centru Moskve.

On je istakao da mu je rečeno da neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobiti rusku vizu.

Portparol poljskog ministarstva spoljnih poslova naveo je da je uskraćivanje vize Boruseviču odmazda za to što se na listi sankcija EU našla Valentina Matvijenko, predsednica Saveta federacije, Gornjeg doma ruske skupštine.

Međutim, Jan Litinski, savetnik poljskog predsednika Bronislava Komorovkog, rekao je da je njemu dopušteno da prisustvuje sahrani.

"Ja idem. Predstavljaću predsednika Poljske na komemorativnom skupu. Rusija je izgubila velikog čoveka, velikog demokratu i prijatelja Poljske", naveo je on.

Na sahrani Borisa Nemcova Litvaniju će predvoditi ministar spoljnih poslova Linas Linkevičius, dok će Sandra Kalniete, bivši šef diplomatije, predstavljati Letoniju.

Ubijeni ruski opozicionar biće sahranjen sutra na groblju Trojekurovskoje u Moskvi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Odbijena viza Boruseviču, ne ide na sahranu Njemcova

Izvor: RTS, 02.Mar.2015

Predsednik poljskog Senata Bogdan Borusevič rekao je da mu ruske vlasti nisu odobrile vizu kako bi mogao da prisustvuje sahrani ubijenog opozicionog političara Borisa Njemcova. . Bogdan Borusevič, nekadašnji aktivista pokreta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.