Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2016, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvizdić se susreo sa Grabar-Kitarović: Hrvatska će snažno pomoći BiH na putu ka EU

MINHEN- Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić sastao se na marginama 52. Bezbjednosne konferencije u Minhenu s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, a razgovarali su o unapređenju bilateralne i ekonomske saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao predsjednicu Grabar-Kitarović s realizacijom ciljeva koje je BiH trebalo da ispuni kako bi 15. februara 2016. godine predala aplikaciju za članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Evropskoj uniji.

Rekao je i da je Savjet ministara preporučilo Predsjedništvu BiH pregovaračku poziciju u vezi s prilagodbom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Predsjednica Grabar-Kitarović je kazala da Hrvatska u potpunosti podržava evropski i NATO put Bosne i Hercegovine i istakla važnost iskoraka koji BiH čini prema Evropskoj uniji. Navela je da stagnacija u BiH traje predugo i da BiH mora uhvatiti korak sa zemljama u regionu

Predsjednica Grabar-Kitarović je naglasila da je Hrvatska prošla taj put i da će staviti na raspolaganje sve resurse kako bi Bosni i Hercegovini pomogla svojim iskustvom i političkom potporom.

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da postoji mnogo razloga da dvije vlade održe  zajedničku sjednicu i izrazio nadu da će premijer Orešković za prvu službenu posjetu u svom mandatu izabrati upravo Bosnu i Hercegovinu.

Sastanku je prisustvovao i ministar inostranih poslova u Vladi Republike Hrvatske Miro Kovač, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hrvatska će pomoći BiH na putu ka EU

Izvor: Capital.ba, 13.Feb.2016

SARAJEVO, Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović prenijela je predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću da će Hrvatska staviti na raspolaganje BiH sve resurse da bi joj pomogla na putu ka EU.   Zvizdić je razgovarao sa Kitarovićevom na marginama 52. Bezbjednosne konferencije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.