Zašto su nemački obaveštajci ljuti na Merkelovu?

Izvor: B92, 15.Apr.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su nemački obaveštajci ljuti na Merkelovu?

Nemačka kancelarka Angela Merkel obraćala se najmanje dva puta za informacije o terorističkim pretnjama britanskim specijalnim službama.

Ona je pritom ignorisala nemačke obaveštajce, piše časopis „Fokus“.

Prema navodima lista, u specijalnim službama Nemačke ovakva situacija izaziva nezadovoljstvo.

„Za 12 godina na mestu kancelarke gospođa Merkel nijednom nije dolazila na nedeljne brifinge predsednika nemačkih organa bezbednosti“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je za „Fokus“ izvor na visokoj funkciji u nemačkoj vladi.

„Zbog čega onda putuje u Englesku? Ona više ne veruje svojim ljudima?“, dodao je sagovornik lista.

Poslednji sastanak, prema navodima „Fokusa“, održan je u oktobru 2015. godine u rezidenciji britanskog premijera u Čekers kortu. Prisustvovali su mu rukovodilac MI6 Aleks Janger, direktor MI5 Endru Parker i šef Centra za vladine veze Velike Britanije Robert Henigen.

U zamenu za podatke koje je dobila od Britanaca, Merkelova je predala dosije predsednika Rusije Vladimira Putina i analizu situacije na Krimu koju je pripremila Federalna obaveštajna služba Nemačke, tvrdi „Fokus“.

Nemački organi bezbednosti nisu znali za ovaj sastanak.

„Nakon toga u razgovorima s nemačkim kolegama Britanci su se čudili tome što nemačke specijalne službe nisu ranije informisane o sastanku Merkelove s predstavnicima obaveštajnih službi u Engleskoj“, navodi list.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto su nemački obaveštajci besni na Merkelovu?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel obraćala se najmanje dva puta za informacije o terorističkim pretnjama britanskim specijalnim službama. Ona je pritom ignorisala nemačke obaveštajce, piše časopis "Fokus"...Prema navodima lista, u specijalnim službama Nemačke ovakva situacija izaziva nezadovoljstvo...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.