Žalba Inđije Ministarstvu zdravlja zbog zabrane vode

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalba Inđije Ministarstvu zdravlja zbog zabrane vode

Inđija - Opština Inđija najavila je danas žalbu Ministarstvu zdravlja na rešenje koje je doneo pokrajinski sanitarni inspektor, a koje se odnosi na zabranu korišćenja vode u tom mestu zbog, kako kažu nadležni, niza propusta u proceduri donošenja tog rešenja, objavljeno je na sajtu opštine.

- Napisali smo žalbu ministru zdravlja jer smatramo da je sanitarni inspektor načinio niz propusta u donošenju rešenja o zabrani vode za piće u Inđiji, a pored toga, izneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo i druge argumente i propuste zbog kojih bi ovo rešenje trebalo hitno staviti van snage - rekao je predsednik opštine Inđija Petar Filipović.

Pročitajte još Predsednik opštine Inđija: Preduzećemo korake da što pre proradi fabrika vode

Iznoseći jedan od najvažnijih propusta koje je navedeno u rešenju, Filipović je naveo da je, sanitarni inspektor zabranio korišćenje vode u Ulici vojvode Stepe 48, gde se zapravo nalazi poslovni prostor "Vodovoda".

- To nije izvorište i to je samo jedna u nizu napravljenih grešaka - rekao je Filipović.

Povodom nagađanja da ni voda u Ljukovu i Jarkovcima nije za piće, predsednik opštine Inđije i direktor "Vodovoda" Borivoje Božić saopštili su da su zatražili dodatno pojašnjenje sanitarnog inspektora, uzimajući u obzir sve propuste u donetom rešenju o zabrani vode za piće.

- Mi smo tražili dodatno pojašnjenje, u smislu da li voda sme da se pije u Ljukovu ili Jarkovcima i za sada čekamo njegov odgovor. Inspektor dopunu rešenja može da izda samo u slučaju da se dva puta uzastopno pojave neregularni rezultati analize vode, a prema njegovom tumačenju, jasno je istaknuto da se zabrana odnosi na Inđiju, pa nećemo zabranjivati korišćenje vode za piće u Ljukovu i Jarkovcima - pojasnio je Filipović.

Prema njegovim rečima, ukoliko bude bilo potrebe, dodatne cisterne sa pijaćom vodom otpremiće se i u ta naseljena mesta, kako bi građani mogli da se nesmetano snabdevaju.

Filipović je dodao da će danas biti održan sastanak sa izvođačem radova i nadzorom u fabrici vode, kako bi se u najkraćem mogućem roku stavila u funkciju i trajno rešio problem nitrita u vodi, koji su u prisutni već decenijama unazad.

Sanitarni inspektor Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo doneo je 25. jula rešenje o zabrani upotrebe vode za piće u Inđiji zbog hemijske neispravnosti. Za snabdevanje građana obezbeđeno je šest cisterni sa vodom koja se dovozi sa izvorišta opštine Ruma u Putincima i potpuno je ispravna za piće.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đaković: Kvalitet vode zavisi od političke podobnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2014

Predsednik Skupštine opštine Odžaci Goran Đaković rekao je danas da su sve učestalije zabrane korišćenja vode na teritoriji te opštine politički motivisane...On je rekao Tanjugu da je vlast u opštini Odžaci, 15. januara ove godine, posle lokalnih izbora, preuzela SNS i da od tada sve češće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Inđija: Nove cisterne i žalba ministarstvu

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2014

U novonastaloj situaciji zabrane vode za piće u Inđiji, JKP "Vodovod i kanalizacija" obezbediće, nabavkom šest novih, statičnih cisterni od tri kubna metra kapaciteta, efikasnije i sa troškovnog aspekta racionalnije, snabdevanje građana pijaćom vodom...Ove cisterne snabdevaju se vodom iz Novog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.