ZVIŽDE U PIŠTALJKE: Bivši radnici Knjaza Miloša prete štrajkom glađu

Izvor: Kurir, 24.Sep.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVIŽDE U PIŠTALJKE: Bivši radnici Knjaza Miloša prete štrajkom glađu

ARANĐELOVAC - Bivši radnici kompanije “Knjaz Miloš”, koji su 9. septembra započeli ulične proteste, već drugu nedelju ne odustaju od svojih zahteva.

Oni su nezadovoljni odlukama pravosuđa zato što ih ne vraća na radna mesta koja su izgubili nakon privatizacije fabrike, a od ponedeljka, ako niko iz države ne reaguje, krenuće u štrajk glađu u zgradi opštine.

Radnici koji su ostali bez posla kao tehnološki višak i dalje svakodnevno šetaju ulicom zviždeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u pištaljke, a mete su im Osnovni sud i Opštinska uprava.

- Kada je fabrika privatizovana, obećano nam je da neće biti otkaza. Umesto toga, mi smo naulici, a na naša mesta su primljeni ljudi angažovani preko agencija - kaže Milosavljević.

(Blic)
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Šta očekuje zaposlene u javnim preduzećima?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2014

Do 1. septembra direktori šest novosadskih preduzeća u kojima je najteže stanje trebalo je da završe sistematizaciju radnih mesta, kroz koju bi bio iskazan i višak zaposlenih...Pojedine sistematizacije i planovi do tog datuma jesu predate, ali je radna grupa na nivou grada većinu dokumentacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.