Vučić i Zajev: Rešavanje nesuglasica kroz dijalog

Izvor: RTS, 23.Avg.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Zajev: Rešavanje nesuglasica kroz dijalog

Srbija i Makedonija će isključivo dijalogom rešavati svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima, saglasili se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i makedonski premijer Zoran Zajev u telefonskom razgovoru.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Makedonije Zoran Zajev danas su u dugom i otvorenom razgovoru razmotrili sve novonastale okolnosti u odnosima dveju država.
U razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je postignuta saglasnost da Srbija i Makedonija isključivo dijalogom rešavaju svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima.
"Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana Srbije i Makedonije", saopštio je Kabinet predsednika Srbije.
Kako se navodi, Republika Srbija i Republika Makedonija uložiće još veće napore za dalje unapređenje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene dve zemlje.
"Republika Srbija i Republika Makedonija, u skladu sa međunarodnim javno-pravnim propisima, u dobroj veri i na prijateljskoj osnovi štitiće prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji", piše u saopštenju.
Republika Srbija i Republika Makedonija intenziviraće međusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavati jedna drugu na evropskom putu i jačanjem dobrosusedskih odnosa doprinositi stabilnosti regiona, zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić i Zaev: Rešavanje nesuglasica kroz dijalog

Izvor: RTS, 23.Avg.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev razgovarali su telefonom i dogovorili se, u pet tačaka, o principima na kojima će se temeljiti odnosi dve zemlje, a pre svega da će sve eventualne nesuglasice rešavati – dijalogom. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.