Vučić: Srbija u sigurnim rukama

Izvor: RTS, 17.Okt.2013, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija u sigurnim rukama

Povodom obeležavanja dana BIA, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da se zbog predanog rada pripadnika te službe može reći da je Srbija bezbedna zemlja i da je u sigurnim rukama.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom obeležavanja dana Bezbednosno-informativne agencije da se zbog predanog rada pripadnika te službe može reći da je Srbija bezbedna zemlja, da je u sigurnim rukama kao i da nije bilo zloupotreba u njenom radu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da pripadnici te agencije na najbolji i apsolutno profesionalan način štite državne i nacionalne interese Srbije.

Oni su, kako je rekao, ljudi koji rade najrizičniji posao, neretko se suočavaju sa velikim opasnostima, ne znaju ni za strah ni za poteškoće i probleme u obavljanju posla.

Vučić je istakao da je BIA najteže zadatke u obaveštajno-bezbednosnoj zaštiti zemlje preuzela na sebe i da se nada "će neke od velikih i najznačajnijih poslova okončati do kraja godine".

Zamenik direktora BIA Dragan Marković rekao je da je došlo da promene prioriteta agencije i da se posebno prati pojava regrutovanja lica sa ovog područja u trenutnim oružanim sukobima u svetu koja ozbiljno podižu štetne pretnje u regionu od terorističkih i ekstremističkih grupa.

Marković je dodao da je u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, BIA svoje resurse preusmerila sa klasičnog na privredni i finansijski kriminal.

Promenom pravca nastupa stvorili su se uslovi da BIA racionalnije i selektivne koristi svoje resurse i posebne metode i postupke što je za rezultat imalo smanjenje broja i posebnih mera za jednu trećinu, rekao je Marković.

Bezbednosno-informativna agencija obeležava svoj Dan, u znak sećanja na 17. oktobar 1899. kada je Skupština Kraljevine Srbije donela zakon o ustrojstvu Centralne državne uprave, Odeljenja za poverljive poslove policije.

Ta agencija formalno postoji od 2002, kada je na snagu stupio Zakon o BII kojim su civilni obaveštajno-bezbednosni poslovi, prvi put u savremenoj srpskoj istoriji, izdvojeni iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Srbija u sigurnim rukama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, povodom obeležavanja dana Bezbednosne agencije (BIA) da se zbog predanog rada pripadnika te službe može reći da je Srbija bezbedna zemlja, da je u sigurnim rukama kao i da nije bilo zloupotreba u njenom radu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.