Vučić: Razgovaraću sa svima, ali neće svi biti u Vladi

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Razgovaraću sa svima, ali neće svi biti u Vladi

Razgovaraćemo sa svima koji to žele i od početka sledeće nedelje ćemo svima uputiti poziv za razgovor o budućnosti Srbije, ali to ne znači da će svi oni biti deo Vlade Srbije, rekao je mandatar za sastav nove srpske vlade Aleksandar Vučić.

Insistiraću na timu koji u potpunosti može da se posveti Srbiji i rešavanju problema u Srbiji, a ne da se bavi stranačkim ili bilo kojim drugim partikularnim interesima, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Vučić se najpre zahvalio Nikoliću na mandatu za formiranje nove vlade.

"Najponosniji sam jer drugi put dobijam mandat za formiranje vlade naše Srbije. Zahvalan sam građanima i počastvovan zbog podrške koju su nam pružili posle dve naporne godine, godine reformi", rekao je Vučić.

Vučić kaže da su reforme imale cilj podizanje standarda građana. Dodaje da "nisu odmarali prošle nedelje".

"Pravili smo plan i program, da svaki čovek oseti podizanje standarda. Počeli smo da se bavimo sastavljanjem tima bez kalkulacija, insistiraću na timu koju može da se posveti Srbiji, a ne da se bavi straničkim ili drugim pitanjima", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić saopštio je, nakon konsultacija koje je obavio sa parlamentarnim strankama, da je odlučio da mandat za sastav Vlade Srbije poveri predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću.

Nikolić je odluku obrazložio time da ga je Vučić, nosilac liste "Srbija pobeđuje", uverio da ima većinu za formiranje Vlade.

Nikolić je imao konsultacije o formiranju nove vlade sa predstavnicima 11 stranaka i koalicija koje imaju poslanike u Skupštini Srbije, a u četvrtak sa liderom naprednjakačija je lista na vanrednim izborima 24. aprila osvojila 131 od 250 mesta u parlamentu.

Poslednji rok za konstituisanje Skupštine Srbije je 4. jun, kada počinje da teče rok od tri meseca za formiranje nove vlade.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.