Venčanje žaba u Indiji

Izvor: Blic, 19.Maj.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venčanje žaba u Indiji

Među brojnim živopisnim ritualima u Indiji, jedan od najintrigantnijih svakako je venčavanje žaba, ceremonija koja se praktikuje u jednom selu 85 kilometara južno od Siligurija, a koja je održana danas.

Reč je o nebičnom ritualu kojim seljani organizuju svadbe ovih vodozemaca, jer se prema lokalnom verovanju na taj način priziva kiša u inače sušnom kraju.

Prema ovom verovanju, venčavanje žaba raduje boga kiše (Barun Devata).

Venčanje žaba - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mužjaka Baruna (vetar) i ženke Bidžuli (munja) - obavljeno je prema svim običajima indijske države Asam, među kojima su pevanje pesama i darivanje mlade.

Mladenci su dobili i specijalni obrok koji se sastojao od muva i komaraca, a na kraju slavlja su posalti na medeni mesec u lokalni potok.

Ovaj običaj prisutan je u Indiji vekovima, a u poslednje vreme postaje i turistička atrakcija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žabe uplovile u bračne vode

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2011

NJU DELHI - Među brojnim živopisnim ritualima u Indiji, jedan od najintrigantnijih svakako je vJenčavanje žaba, ceremonija koja se praktikuje u jednom selu 85 kilometara južno od Siligurija, a koja je održana danas.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.