Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2016, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena dvojica Banjalučana koji su vrijeđali vjernike u džamiji

BANJALUKA - Dvojica Banjalučana uhapšena su u četvrtak veče nakon što su vrijeđali vjernike muslimane okupljene na ramazanskoj molitvi u džamiji u banjalučkom naselju Vrbanja.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Ljubiša Božić i Branko Pačavra, inače svršeni bogoslov koji nikad nije rukopoložen i koji nije radio kao pravoslavni sveštenik.

Očevici, koji su bili prisutni te večeri, kažu kako je Pačavra dovezao Božića ispred džamije nešto poslije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 22 časa, nakon čega je ovaj kroz dvorište ušao u objekat i krenuo da psuje vjernike govoreći im veoma pogrdne i uvredljive riječi.

Takođe, kako tvrde, u ruci je imao nož.

"Vidjelo se da su pijani. Pozvali smo policiju koja je veoma brzo došla, uhapsila ih i odvela", ispričao nam je jedan od njih.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) u Banjaluci su nam potvrdili dobar dio riječi vjernika, ali ne i da je jedan od njih imao nož.

"Nemamo takve informacije. Policiji je prijavljeno kako dva lica narušavaju javni red i mir vikom i galamom. Službenici stanice policije Obilićevo izašli su na lice mjesta i lišili slobode LJ.B. i B.P., a alko-testiranjem je utvrđeno kako obojica imaju alkohola u krvi", rečeno nam je u petak u banjalučkom CJB-u.

Dodaju kako je o svemu obaviješteno i Okružno tužilaštvo u Banjaluci, koje se izjasnilo kako u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela tako da će cijeli slučaj biti okončan prekršajnim prijavama.

Jedan od Srba koji živi u blizini džamije kaže kako ne poznaje nijednog od dvojice izgrednika, ali da osuđuje ovakvo ponašanje.

"Ovdje mir gradimo godinama i ne treba nam neko ko očigledno ne zna da se ponaša i poštuje tuđe", poručio je on.

U petak smo stupili u kontakt i sa Mufidom Omerčićem, imamom u Vrbanji, koji je poručio da ne želi davati bilo kakve izjave o ovom slučaju, te nas je uputio na adresu banjalučkog muftijstva, u kojem takođe nismo uspjeli pronaći sagovornika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.