Uhapšen mađarski nacista Laslo Čatari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2012, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen mađarski nacista Laslo Čatari

BUDIMPEŠTA -

Državni javni tužilac Mađarske saopštio je danas da je Laslo Čatari, koji se sumnjiči za likvidaciju i deportaciju Jevreja u Drugom svetkom ratu, uhapšen i optužen za ratne zločine.

Čatarija je identifikovao Centar za lov na naciste Simon Vizental i o tome obavestio vlasti u Mađarskoj, a prema rečima javnog tužioca on je danas uhapšen i određen mu je pritvor.

Prema informacijama koje je direktor Centra Simon Vizental Efraim Zurof poslao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mađarskim vlastima, Čatari je u Drugom svetskom ratu bio visoki policijski oficir u Košicama, slovačkom gradu koji je tada bio pod mađarskom upravom.

Zgrada u Budimpešti u kojoj je živeo Čatari

Pripisuje mu se odgovornost za likvidaciju oko 300 Jevreja 1941. godine, kao i za deportaciju 15.700 Jevreja u Aušvic 1944. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen najtraženiji nacista Laslo Čatari

Izvor: Blic, 18.Jul.2012

Budimpešta - Mađarski tužioci saopštili su da su priveli i podigli optužnicu za ratne zločine protiv čoveka koji se sumnjiči da je učestvovao u deportaciji Jevreja 1944. ..Laslo Č.(97), koga je Simon Vizental centar identifikovao kao Lasla Čatarija, priveden je danas, naveli su tužioci...rema...

Nastavak na Blic...

Uhapšen Laslo Čatari

Izvor: Akter, 18.Jul.2012

Državni javni tužilac Mađarske saopštio je da je Laslo Čatari, koji se sumnjiči za likvidaciju i deportaciju Jevreja u Drugom svetskom ratu, uhapšen i optužen za ratne zločine

Nastavak na Akter...

Uhapšen najtraženiji nacistički zločinac

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2012

18.07.2012. -..Mađarske vlasti uhapsile su optuženog za nacističke zločine Ladislausa Čižika-Čatari. Fotografije 97-godišnjeg Čižika-Čatari koji je na čelu spiska najtraženijih nacističkih zločinaca prema verziji Centra Simona Vizentala i članak o njemu u ponedeljak su objavljeni na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.