U napadu na džamiju u Nigeriji poguno 64, ranjeno 126 ljudi

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na džamiju u Nigeriji poguno 64, ranjeno 126 ljudi

U jednoj od najčuvenijih džamija Nigerije, u gradu Kano, drugom po veličini posle Lagosa, danas se dogodio dvostruki bombaški napad u kojem su poginule najmanje 64 osobe, dok je 126 ranjeno, saopštio je neimenovani nigerijski zvaničnik.

Čovek koji je zatražio da ostane anoniman zbog toga što nema ovlašćenje da govori za medije, ističe da su svi poginuli dopremljeni u jednu bolnicu u Kanou, dok su ranjeni razvezeni u tri bolnice.

Pomenuti zvaničnik iznosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uverenje da će se broj poginulih i ranjenih u ovom napadu još povećavati.

Današnji bombaški napadi bi mogli da budu delo militantne islamističke grupe Boko Haram, koja je najaktivnija u severnim oblastima zemlje.

U oktobru je u Kanou zabeležen bombaški napad i na jednu školu, u kojem je bilo najmanje osam poginulih i više od 20 ranjenih.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.