U eksploziji u Maliju poginuo jedan francuski vojnik, tri ranjena

Izvor: Blic, 17.Mar.2013, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u Maliju poginuo jedan francuski vojnik, tri ranjena

U eksploziji na severu Malija poginuo je jedan francuski vojnik, a još tri vojnika su teško ranjena, saopštili su zvaničnici.

Time se broj poginulih francuskih vojnika od početka vojne operacije u Maliju 11. januara protiv islamista koji su zauzeli kontrolu nad velikim delovima severnog Malija popeo na pet.

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas tim povodom "veliku tugu" zbog pogibije Aleksandra Van Dorena koji je izgubio život juče u eksploziji u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << severnoj provinciji Kidal, prenosi AP.

Još tri vojnika su teško ranjena u eksploziji, izjavio je danas francuski premijer Žan-Mark Ero.

Oland je pohvalio odlučnost i hrabrost francuskih snaga u "finalnoj i veoma delikatnoj fazi njihove misije".

Povezane vesti: Pobunjenici FARK-a digli teretni voz u vazduh Francuske i malijske trupe ubile više od 20 ekstremista Vojske Francuske i Malija ponovo zauzele Gao Islamisti danas upali u Gao i sukobili se s vojskom Malija Oland: Francuska vojska u Maliju do "povratka suverenosti"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U eksploziji u Maliju poginuo francuski vojnik

Izvor: Akter, 18.Mar.2013, 00:21

U eksploziji na severu Malija poginuo je jedan francuski vojnik, a još tri vojnika su teško ranjena, saopštili su zvaničnici

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.